Trainingen

“Vertel het mij en ik zal het vergeten,
laat het mij zien en ik zal het mij herinneren,
betrek mij erin en ik zal het begrijpen”
Chinees gezegde

Kunstzinnig werken is om een aantal redenen bijzonder geschikt om in te zetten bij trainingen. De deelnemers worden tot actie gestimuleerd; uit het hoofd en de handen worden aan het werk gezet. Kunstzinnig werken is belevingsgericht, het creatieproces geeft een persoonlijke beleving. Tijdens de oefening gaan de deelnemers vaak volledig op in het werk dat onder hun handen ontstaat. Ze werken volledig met de aandacht in het hier en nu. Hierbij komt de verbinding tussen hoofd, hart en handen tot stand. De kunstzinnige oefening leidt tot een tastbaar resultaat. Op het eindresultaat zelf maar ook op het ontstaansproces, kan met wat afstand worden teruggekeken. Hierdoor kan er gemakkelijker over gesproken worden.

Onderstaande trainingen zijn op dit moment mogelijk:

KICK-training Tilburg Kunstzinnige sociale vaardigheidstraining

Kinderen

 • KICK-training (Kunst In Contact met Kinderen); een kunstzinnige sociale vaardigheidstraining.
  Kinderen kunnen faalangstig of perfectionistisch zijn of weinig eigenwaarde hebben, dit kan tot uiting komen in negatief gedrag.
  In deze training werken we vanuit de visie dat we zoeken naar de balans tussen hoofd, hart en handen. Door het aanbieden van o.a. bewegingsoefeningen, verhalen en kunstzinnige oefeningen leren de kinderen met behulp van inleving, uitleving en waarneming zichzelf en de ander beter begrijpen.
  Gedurende 12 weken met een wekelijkse bijeenkomst van 1,5 uur, werken we samen met de kinderen aan kracht en vertrouwen in zichzelf om van daaruit stevig in contact te kunnen treden met de ander.
  Deze training geef ik samen met een collega . De training is geschikt voor kinderen van 10 tot 16 jaar en kan klassikaal op school gegeven worden of in een samengestelde groep van individuele aanmeldingen.
  Folder KICK-training

Volwassenen

 • Stresspreventietraining (Deze training is momenteel in ontwikkeling)
  De werkdruk ligt in veel bedrijven erg hoog. Er wordt steeds meer een beroep gedaan op het vermogen tot aanpassing. Ook in de privésfeer hebben veel mensen het steeds drukker en is de lijst van verplichtingen groot. Hoe ga je met deze belasting om? Hoe blijf je bij jezelf? Hoe stel je grenzen? Hoe houd je plezier in je werk en je leven?
  De training is geschikt voor teams tot 12 personen. Daarnaast is individuele aanmelding mogelijk waarbij een groep tot stand komt van maximaal 12 deelnemers. Ervaring in kunstzinnig werken is geen vereiste!
 • Trainingen op maat
  In groepsprocessen kunnen diverse thema’s spelen. Mogelijk komen er in een team vragen op als: hoe werk je samen?, hoe ga je om met weerstand?, hoe kun je op een veilige manier open zijn in het contact? of hoe creëer je voor jezelf een plek in de groep? Kunstzinnige oefeningen kunnen een middel zijn om naar dit soort vragen te kijken. Door een werkstuk te maken en hiernaar te kijken, creëert u een zekere afstand. De aandacht gaat niet direct naar de deelnemers, maar naar het werk. Dit geeft een zekere mate van veiligheid.
  Ervaring in het kunstzinnig werken is niet nodig, het gaat om het proces. Dat neemt niet weg dat het resultaat bijzonder kan zijn. Verder wordt het kunstzinnig bezig zijn vaak als een verrassend leuke ervaring beleefd!